• Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (conform Dr. Andreas Moritz)

  Date: 2014.08.05 | Category: Blog | Tags: ,,,,,,,

  Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii tale este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare de calculii biliari. Acestă procedură necesita 6 zile de pregatire, urmate de 16-20 de ore de curățare efectivă. Cu aceasta, procedura de curăţare este încheiată.

  Pentru eliminarea calculilor biliari sunt necesare următoarele:
  – Suc de mere – cel puţin 6 litri
  – Sare amară – 4 linguri dizolvate in trei pahare de apă, adică 680 ml de apă
  (Atenţie: de multe ori în farmacii se vinde Sulfat de natrium, care are aproximativ acelaşi efect diuretic ca şi sarea amară. Sarea amară este însă Sulfat de magneziu. Sulfatul de natriu nu este folositor procedurii noastre, deoarece nu are acţiunea suplimentară de lărgire a căilor biliare, aşa cum o are Sulfatul de magneziu!!! Deci atenţie, cere Sulfat de magneziu, nu doar simplu Sare amară. Sau dacă nu există sulfat de magneziu, atunci citrat  de magneziu).
  - Grapefrut proaspăt, cel mai bun este cel de culoare roz (sau, dacă nu suporți sau nu ai grepfrut, atunci poți folosi cantități egale de lămâie şi portocală – efectul este acelaşi) – ai nevoie de o cantitate din care să rezulte 180 de mililitri de suc.
  – Ulei de măsline extra virgin, presat la rece – 120 ml.
  – Două recipiente de câte o lumătate de litru, unul dintre ele cu capac.

  Prima etapă – pregătirea curăţării
  Bea timp de 6 zile, în fiecare zi câte un litru de suc de mere (poţi bea şi mai mult dacă suporţi). Acidul malic din sucul de mere „înmoaie“ calculii (pietrele) biliari şi astfel facilitează eliminarea lor prin căile biliare. La persoanele sensibile pot apare balonări în primele zile, sau uneori, rar însă, diaree. Diareea este în principal provocată de ficat sau bilă (se poate recunoaşte datorită culorii maro/gălbui a scaunului). Fermentarea provocată de sucul de mere are ca efect lărgirea căilor biliare. Sucul de mere poate fi băut şi diluat cu apă, dacă te simţi mai bine aşa. Bea sucul de mere împărţit peste zi şi numai între mese (evită să bei sucul în timpul mesei, la puţin timp înaintea mesei sau mai devreme de 2 ore după o masă). Sucul de mere nu trebuie să înlocuiască cantitatea de lichide pe care o consumi în mod normal zilnic. Desigur, se recomandă folosirea sucului de la mere Bio, dar soiurile diferite de mere nu au nicio importanţă (nu trebuie să cauţi un anumit soi de mere).

  Notă: Deoarece sucul de mere conţine mulţi acizi, care eventual pot dăuna danturii, este recomadat ca după ce ai băut sucul de mere, să îți clătești gura cu o apă în care ai pus pulberea antioxidantă și alcalinizantă pentru dinți MicroBrite de câteva ori pe zi (în această prioadă). De asemenea este foarte bine dacă consumi apa vie strucurată folosind H-500. Pentru cazul în care ai o intoleranţă sau alergie la sucul de mere, vom reveni mai târziu la această problemă.

  Recomandări pentru dieta alimentară în timpul acestor 6 zile
  Pe perioada celor 6 zile pregătitoare este recomandabil să renunţi la alimente şi băuturi reci sau de la gheață. Temperatura scăzută îngreunează activitatea ficatului şi prin aceasta şi succesul curăţării. Toate alimentele şi băuturile trebuie să fie calde sau cel puţin la temperatura camerei. Pentru a putea pregăti optimal ficatul pentru eliminarea pietrelor este recomandat a fi evitate următoarele produse: alimentele de origine animală, lactatele şi alimentele coapte şi/sau prăjite. De asemenea este contraindicată consumarea alcolului şi a alimentelor excentrice sau exotice. Altfel, mănâncă mesele normale, dar evită supraalimentarea.

  Alegerea momentului optim pentru eliminarea pietrelor
  Cel mai potrivit moment pentru eliminarea propriu-zisă a pietrelor este un sfârşit de săptămână, atunci când ai liber şi nu ești sub stres. Este important să ai timp şi linişte pentru tine. Deşi poţi efectua o curăţare oricând, ea este cu atât mai eficientă atunci când este efectuată în perioada de descreştere a Lunei, deci între Luna Plină şi Luna Nouă. Deci calculând cele 6 zile pregătitoare, o cură poate începe cam cu 5-6 zile înainte de o Lună Nouă. Ziua cu Lună Nouă este cea mai propice pentru detoxifiere și vindecare.

  În cazul în care iei medicamente
  Evita să iei medicamente, suplimente nutritive sau vitamine pe perioada celor 7 zile. În privinţa medicamentelor, ia-le doar pe acelea care sunt absolut necesare. Este important ca ficatul, pe parcursul celor 6-7 zile, să fie cât mai mult uşurat în activităţile sale permanente, iar printre acestea desigur că se încadrează şi prelucrarea unor astfel de substanţe, fie de sinteză chimică, fie suplimente nutritive şi vitamine. O uşurare a activităţii ficatului va duce la o mai mare şansă de reuşită a eliminării pietrelor. De aceea apa vie structurată produsă folosind H-500 este soluția ideală.

  Curăţarea intestinului, înainte şi după curăţarea ficatului – spălătură intestinală
  Un scaun regulat nu presupune automat faptul că intestinul, respectiv colonul este curat (curăţat). O spălătură intestinală (clismă) în perioada pregătitoare a curăţării propriu-zise, sau şi mai bine în cea de-a a şasea zi a procedurii poate ajuta la eliminarea sau diminuarea unei senzaţii neplăcute sau a greţei care poate apărea în timpul eliminării pietrelor. Curăţarea intestinului de asemenea împiedică o „scurgere înapoi” a amestecului cu ulei de măsline sau a mucusului intestinal. De asemenea ajută la o mai bună şi rapidă eliminare a pietrelor. Hidroterapia colonului este deci cea mai rapidă şi eficace metodă pentru a pregăti intestinul în vederea eliminării (evacuării) pietrelor, iar o astfel de hidroterapie o pţi efectua la orice cabinet medical. Dar desigur şi acasă, cu ajutorul unui recipient special pentru clismă. Desigur că poţi efectua o clismă şi după terminarea eliminării pietrelor, lucru care nu poate cu nimic dăuna, ci dimpotrivă. Este recomandat să folosești Programul Colo Vada Plus pentru curățarea colonului înainte de curățarea ficatului și bilei.

  Ce anume trebui să faci în cea de-a şasea zi  de consum al sucului de mere pentru pregătirea eliminării pietrelor
  Bea tot litrul de suc de mere dimineața. Poți începe să bei sucul curând după trezire. Dacă în dimineaţa celei de-a şasea zile îți este foame, mănâcă un mic dejun uşor, cel mai bine un terci de ovăz (Porridge). Evită zahărul şi înlocuitorii acestuia (zaharina de exemplu), condimentele picante, laptele şi produsele derivate ale acestuia (unt, brânză, iaurt, etc.), şunca, ouăle, alunele, nucile, biscuiţii, fulgii de porumb, produsele de patiserie etc. Fructele şi sucurile proaspete ale acestora sunt bune și nu prezintă niciun pericol pentru procedura noastră. La prânz poți mânca legume pregătite simplu sau în aburi cu orez fiert (cel mai bun este orezul de tip Basmati) pe care le poți aroma cu puțină sare de mare nerafinată.

  Încă o dată, pentru a fi foarte clar înţeleşi: pentru a evita senzaţiile şi stările neplăcute, nu mânca (în această a şasea zi în mod deosebit) proteine sau grăsimi. Începând cu ora 13:30 nu mai mânca sau bea nimic în afară de apă (deci nici măcar ceai de niciun fel), căci altfel vei putea întâmpina dificultăți în eliminarea pietrelor. După ora 13:30 (din cea de a şasea zi) nu mai consuma nimic în afară de apă plată (eventual cu H-500)!!! Urmează exact programul de mai jos.

  Eliminarea propriu-zisă a pietrelor din vezica biliară şi ficat

  În seara celei de a şasea zi

  Ora 18:00
  Dizolvă 4 linguri de sare amară (sulfat de magneziu) în 680 ml de apă purificată. Această cantitate reprezintă patru porții de 170 ml (circa ¾ dintr-un pahar de apă, dar cel mai bine este să măsori cu un pahar gradat). Bea prima porţie de 170 de mililitri acum. După ce ai băut prima porţie, poţi bea ceva apă, pentru a sterge gustul neplăcut. Sau poţi adăuga la cele 170 de ml de soluţie de sare amară un pic de zeamă de lămâie proaspătă pentru a îmbunătăţi un pic gustul. Unele persoane preferă să bea soluţia cu un pai, pentru a evita contactul foarte direct cu papilele gustative ale limbii. După ce ai băut soluţia poţi folosi un pic de apă în care ai pus praful pentru dinți MicroBrite sau să te speli cu cu MicroBrite.

  Efectul principal al soluţiei de sare amară este acela de a lărgi căie biliare şi astfel de a favoriza eliminarea blândă a pietrelor. Pe deasupra soluţia de sare amară curăţă intestinul şi astfel împiedică o blocare a pietrelor în acesta. În cazul în care ești alergici la sarea amară, sau pur şi simplu nu o poţi înghiţi din cauza gustului, poţi folosi citrat de magneziu în aceeași cantitate.

  Ora 20:00
  Acuma bea cea de a doua porţie din soluţie de sare amară, deci încă 170 de mililitri.

  Ora 21:30
  Dacă nu ai avut un tranzit intestinal până acum și nu ai făcut o curățare a colonului în ultimele 24 de ore, fă o clismă cu apă (cu cel puţin un litru de apă). Aceasta va declanșa o serie întreagă de mișcări în intestine, vei goli intestinul, li deci vei face drum liber eliminării pietrelor.

  Ora 21:45
  Spală un grapefrut extrem de bine (sau lămâile şi portocalele). Stoarce sucul şi filtrează (îndepărtează) pulpa fructului din suc. Ai nevoie de 180 de ml de suc, aproximativ trei sferturi de pahar. Toarnă cei 180 ml de suc obținut și 120 de ml de ulei de măsline în recipientul cu capac. Închide recipientul etanș și agită puternic, aproximativ de 20 de oei sau până când soluția este apoasă, omogenă. Ideal ar fi să bei aceste amestec la ora 22:00, dar dacă simți că trebuie să mai mergi la baie de câteva ori, poți amâna aceaastaă etapă cu maximum 10 minute.

  Ora 22:00
  Plasează-te lângă pat, dar încă nu te întinde în el. Bea amestecul respectiv de grapefruit şi ulei de măsline, pe cât posibil fără întrerupere. Pentru cei mai sensibili, şi acest amestec poate fi eventual băut cu ajutorul unui pai, astfel încât gustul să nu deranjeze prea tare. Dacă este necesar, folosește puțină miere între înghițituri, care va ajuta amestecul să curgă mai lin. Marea majoritate a oamenilor însă nu au probleme cu băutul acestui amestec. Nu acorda mai mult de 5 minute pentru aceasta (doar oamenii mai în vârstă sau cei slăbiți pot să îi acorde mai mult timp).

  TE ROG ÎNTINDE-TE IMEDIAT!

  Acest lucru este DEOSEBIT DE IMPORTANT pentru a putea elimina pietrele din vezica biliară! Stinge lumina şi întinde-te pe spate cu 1-2 perne sub partea superioară a corpului (cap, umeri, spate). Trebuie să ai capul plasat la un nivel superior abdomenului. Dacă această poziţie îți este incomodă, întinde-te pe partea dreaptă şi trage genunchii în direcţia capului (poziţia foetusului). Stai perfect întins pentru cel puțin 20 de minute și încearcă să nu vorbești! Concentrează-ți atenția asupra ficatului. Este posibil chiar să simţiţi mişcări (ale pietrelor) în căile biliare, precum bilele. Nu vor exista spasme sau dureri, deoarece magneziul din sarea amară păstrează valvele canalului biliar larg deschise și relaxate, iar bila care este excretată în același timp cu pietrele păstrează canalele biliare bine lubrifiate, favorizând trecerea pietrelor. (Acest procedeu este foarte diferit de cazul unui atac al calculilor biliari unde magneziul și bila nu sunt prezente.) Mergi la culcare dacă poți.

  Dacă pe parcursul nopţii simţi nevoia de a merge la toaletă, fă aceasta. Însă verifică în toaletă dacă nu cumva pietrele (de regulă în această fază cele mai mici, de culoarea mazărei sau maronii) au şi început să fie eliminate. Acestea plutesc în vasul de toaletă. Este posibil ca pe parcursul nopţii sau a doua zi dimineaţă să te simţi un pic rău, adică să-ți fie greaţă. Acest lucru se datorează în primul rând eliminării bruşte a pietrelor şi toxinelor din vezica biliară şi din ficat, ceea ce face ca acestea să împingă uleiul de măsline înapoi în stomac. Greaţa însă va dispare treptat pe parcursul dimineţii.

  A doua zi dimineaţa
  Ora 06:00-06:30
  După ce te trezești, dar nu înainte de ora 6 dimineaţa, bea al treilea pahar de soluţie de sare amară (170 de ml). Dacă îți este foarte sete, bea un pahar cu apă călduță înainte de a lua sărurile. În contnuare rămâi liniştit, citește sau meditează. Dacă te simți obosit, poți merge înapoi în pat, deşi este de dorit ca poziţia corpului să fie pe cât posibil verticală, nu orizontală. Marea majoritate a persoanelor se simt însă bine, şi unele persoane chiar practică forme uşoare de gimnastică.

  08:00-08:30
  Acum bea cel de-al patrulea pahar de soluţie de sare amară (170 de ml).

  10:00-10:30
  Acum poți bea un suc de fructe proaspăt presat. O jumătate de oră mai târziu, poți mânca două-trei bucăţi de fruct. Iar o oră mai târziu poți mânca alimente normale. Până seara sau a doua zi dimineață ar trebuie să revii la normal și să simţi primele semne de îmbunătățire. Continuă să iei mese ușoare în timpul următoarelor 2-3 zile, astfel încât ficatul şi vezica biliară să nu fie supuse la eforturi. Nu uita că  ficatul tău și vezica biliară au fost supuse unei „operații” majore, deși fără efecte secundare daunătoare, astfel încât ele trebuiesc o vreme menajate.

  Notă: Bea apă (ideal cu H-500) oricând îți este sete, mai puțin după ce ai băut sărurile amare și în primele două ore după ce bei amestecul de ulei.

  Rezultatele pe care le poți aştepta după o procedură de curăţare

  Pe parcursul dimineţii şi posibil şi al după-amiezii de după procedura de curăţare vei avea de câteva ori scaun apos. Va fi în principal vorba la început de resturi alimentare amestecate cu calculi biliari, ulterior doar de apă şi pietre biliare. Majoritatea pietrelor biliare sunt de culoare verde (ca la bobul de mazăre) şi vor pluti la suprafaţa apei, deoarece sunt formate din lichidul biliar (fiere). Pietrele au diferite nuanţe de verde, uneori de un verde intens şi pot avea strălucirea unor pietre preţioase. Această culoare este dată doar de fierea din ficat.

  Mărimea, culoarea şi forma pietrelor biliare este diferită. Pietrele de culoare deschisă sunt cele mai recente („tinere”). Pietrele de culoare închisă (mergând până la negru) sunt cele mai vechi. Unele sunt de mărimea unui bob de mazăre sau mai mici, altele însă pot atinge mărime de 2-3 centimetri în diametru. Este posibil ca după o singură procedură să elimini mai multe duzini, până la sute de pietre de diferite mărimi şi forme.

  Căută în scaun pietrele de culoare galben-maronie sau/şi albă. Acestea sunt mai grele şi este posibil să se scufunde în apă, împreună cu materia fecală. Este vorba de pietrele biliare care sunt calcifiate, întărite, şi care conţin substanţe toxice grele şi un anumit procent de colesterol. Toate pietrele de culoare verde sau galbene sunt moi precum plastelina, datorită acţiunii sucului de mere. (Căutarea aceasta poate fi un pic cam „neplăcută”, dar cred că această neplăcere poate fi învinsă de curiozitatea de a vedea cu proprii ochi ce anume ai eliminat. Este poate aici recomandabil ca în loc de closet să folosești o oală de noapte.)

  De asemenea este posibil ca în apa din closet să plutească la suprafaţă un strat de spumă albă sau galbenă, ca o pleavă. O astfel de spumă constă din milioane de cristale de colesterol, cristale de formă ascuţită şi deci care pot cauza răniri (sgârieturi sau chiar tăieturi) ale căilor biliare. Tocmai de aceea este important ca şi aceste microcristale să fie eliminate.

  Încearcă să evaluezii cantitatea de pietre eliminată. Pentru a vindeca permanent bursita, durerile de spate, inflamaţiile, alergiile, şi multe alte probleme de sănătate sau eventual a preveni viitoare probleme de sănătate, este necesar să elimini toate pietrele. Aceasta poate necesita cel puțin 8 până la 12 curățări, care pot fi realizate la intervale de trei săptămâni sau o lună. (Nu face curățiri mai frecvent de atât! Cu alte cuvinte, trebuiesc cel puţin 2-3 săptămâni de pauză între două proceduri. Pauza de 3 săptămâni dintre curățiri poate include și pregătirea de 6 zile pentru următoarea curățire a ficatului, dar ideal ar trebui să înceapă după ce au trecut cele 3 săptămâni).

  Dacă nu poţi respecta acest ritm, nu este rău dacă lași mai mult timp între două proceduri. Ceea ce este însă important este ca o dată începută acţiunea de eliminare a pietrelor, ea să fie continuată până ce la două proceduri consecutive nu vei mai observa eliminare de pietre. Poate fi mai neplăcut pentru ficatul tău ca timp de 3-4 luni să îl lăși doar „pe jumătate curăţat”, decât să nu îl curăţi deloc!

  Ficatul va funcţiona imediat după prima curăţare mai eficient și vei putea observa anumite îmbunătățiri, uneori chiar în câteva ore. Durerile se vor reduce, energia va crește și claritatea minții se va îmbunătăți considerabil.

  Totuşi, în câteva zile, pietrele din spatele ficatului vor fi călătorit “înainte” spre cele două canale biliare principale (canalele hepatice) din ficat, ceea ce poate provoca întoarcerea unroa sau a tuturor simptomelor anterioare de disconfort. Şi este posibil ca astfel să fii dezamăgit că recuperarea pare atât de scurtă. Totuși, toate acestea arată doar că unele pietre au fost lăsate în urmă, gata să fie îndepărtate la următoarea curățire. De aceea este necesară efectuarea a cel puţin 6 astfel de proceduri în serie. Cu toate acestea, răspunsurile de auto-apărare și de curățare ale ficatului vor fi crescut considerabil, făcând eficient acest organ extrem de important.

  Atâta timp cât încă mai sunt prezente mici pietre care pot migra din canalele biliare mici în cele mari şi astfel pot duce (prin coagulare între ele) la formarea de noi pietre mari, simptome precum durerile de cap, spate sau urechi, dificultăţile de digestie, balonările, iritabilitatea, furia și așa mai departe, pot reveni, chiar şi dacă, desigur, într-o formă atenuată.

  Atunci când în urma unei proceduri de curăţire nu mai sunt eliminate pietre (ceea ce de regulă se petrece dup 6-8 proceduri, dar uneori este posibil chiar după 10-12, de la caz la caz), poți să consideri că ficatul tău este sănătos şi eliberat de pietre. După aceasta este de recomandat ca o procedură de curăţare să fie efectuată la fiecare 6 luni, deci de circa 2 ori pe an, cu scop preventiv. Fiecare astfel de procedură de curăţare va revitaliza ficatul şi-l va elibera de toxinele care se adună inevitabil în el.

  Avertisment: Nu efectua niciodată o procedură de curăţare atunci când suferi de o boală acută, fie ea chiar şi un simplu guturai sau o răceală. Mai întâi elimină starea acută de boală, şi deabaa după aceea poţi efectua o procedură de curăţare. Dacă suferi însă de o afecţiune cronică, atunci procedura de curăţare este cu atât mai recomandabilă, având în vedere că o curăţare a ficatului este cel mai bun lucru pe care-l poţi face pentru tine într-o astfel de situaţie.

  Indicaţii importante. A se citi cu mare atenţie!
  Curăţarea ficatului este una dintre metodele cele mai valoroase şi eficiente pentru recuperarea stării tale de sănătate. Procedura este lipsită de riscuri, atâta timp cât se respectă riguros indicațiile prezentate mai sus. Nu efectua o astfel de procedură „din auzite”, din cele ce ți-au fost povestite de vreun prieten sau vreo cunoştinţă.

  Este posibil ca în procesul de eliminare a calculilor biliari, unii dintre acestaa să rămână în colon. Acest lucru poate fi uşor remediat cu ajutorul unei irigații a colonului, cel mai bine efectuată la un cabinet medical, sau, dacă nu, atunci acasă sub forma unei clisme. O astfel de „spălare” a colonului este recomandabil a se face la 2-3 zile după procedura de curăţare. În cazul în care aceste pietre nu vor fi eliminate, se poate ajunge la o inflamaţie, infecţie, la dureri de cap şi/sau burtă, probleme tiroidiene etc. Aceste pietre pot, pe termen îndelungat, constitui focare de toxicitate. Cel mai bun lucru este să fie efectuată o terapie hidro-colon de către un terapeut specializat. În cazul în care nu este posibil acest lucru, în dimineaţa zilei în care ai hotărât să faci o clismă, bea un pahar de apă caldă în care ai diluat o linguriţă de sare amară.

  Curăţarea colonului şi a rinichilor:  
  Chiar dacă procedura de curăţare a ficatului în sine duce la rezultate uimitoare, în mod ideal această procedură ar trebui efectuată după ce a fost făcută o curăţare a colonului şi a rinichilor (în această ordine deci, mai întâi colonul şi apoi rinichii). Cel mai bine se face curățarea colonului cu Programul Colo Vada Plus. Curăţarea intestinului are scopul de a uşura eliminarea rapidă a pietrelor. Curăţarea rinichilor are ca scop eliminarea mai uşoară a toxinelor care vor fi eliminate pe parcursul procedurii de curăţare a ficatului şi bilei, fără a împovăra suplimentar aceste ultime două organe. Deci dacă nu ai probleme cu rinichii, cu litiazele renale, cu inflamaţii ale vezicii urinare, etc. poți să faci liniștit o curăţare în ordinea Colon-Ficat-Colon. Totuşi efectuează după aceasta şi o curăţare a rinichilor. O curăţare a rinichilor trebuie făcută cel puţin o dată la 2-3 curăţări ale ficatului, şi încă una atunci când ficatul este complect curăţat.

  Persoanele care au un colon „înfundat, blocat”, sau care suferă de mult timp de constipaţie trebuie să ia în considerare efectuarea a 2-3 curăţări intestinale înainte de a planifica o curăţare a ficatului. Încă o dată trebuie foarte clar spus: este deosebit de important să efectuezi o curăţare a colonului la cel mult 3 zile după o curăţare a ficatului! Deoarece poate exista pericolul ca pietre din ficat sau bilă să rămână, împreună cu alte toxine, în colon. Şi deci este absolut necesar pentru sănătatea ta efectuarea unei astfel de curăţări intestinale.

  O notă privind consumul de apă în timpul curățirii

  Pentru a repeta, poți bea apă oricând în timpul curățirii ficatului (ideal este apa cu H-500, pentru a realiza hidratarea celulară), exceptând momentul de după și înainte de a lua sarea amară (lasă cam 20 de minute). De asemenea, evită consumul de apă după ora 21:30 până la ora 2:00 (dacă se întâmplă să te trezești). În afară de acestea, poți bea apă oricând îți este sete.

  Ai dificultăţi cu procedura de curăţare a ficatului?

  Intoleranţă la sucul de mere
  Dacă dintr-un motiv sau altul nu poţi suporta sucul de mere, în locul acestuia poţi folosi următoarele plante: iarba grasă (Lysimachia christinae; Jin Qian Cao în medicina chineza) şi urechea iepurelui (Bupleurum rotundifolium). Aceste plante se pot găsi preparate sub formă de tinctură sub numele de Gold Coin Grass (GCG).

  Acidul malic din sucul de mere face extraordinar de bine la dizolvarea unei părți stagnante din bilă și înmuierea pietrelor. Sucul de merișor conţine, de asemenea, acid malic și poate fi folosit în loc de suc de mere.

  Plantele menţionate mai sus sunt, de asemenea, eficiente în înmuierea calculilor biliari și, așadar, pot fi folosite ca pași de pregătire pentru curățarea ficatului, deși poate dura mai mult timp decât atunci când folosești suc de mere sau de merișor. Dozajul corect pentru tinctura din respectivele plante este de o lingură (circa 15 ml) o dată pe zi pe stomacul gol, circa 30 de minute înainte de micul dejun. Trebuie să iei tinctura circa 8-9 zile înainte de procedura de curăţare propriu-zisă.

  Intoleranţă la sarea amară
  În cazul în care ești alergic la sarea amară, sau pur şi simplu nu o poţi suporta, poţi folosi în schimb citratul de magneziu, care însă nu este atât de eficient ca şi sarea amară. Citratul  de magneziu îl poți procura din farmacii.

  Adaugă 4 linguri de citrat de magneziu la un total de 680 de ml (trei pahare de 225 ml) de apă filtrată într-un recipient. Dacă îl poți găsi sub formă lichidă, de obicei în sticle de 225 de ml, ia trei sticle și împarte-le în patru porții de câte 170 de ml. Bea 170 de ml în fiecare dintre cele patru momente specificate. Gustul este cu aromă de lămâie și nu amar.

  Mulți oameni beau soluția de sare amară ținându-se de nas și scapă de gustul neplăcut bând suc de lămâie, tehnică ce pare să funcționeze bine.

  Intoleranţă la uleiul de măsline
  Dacă sunteţi alergici sau nu puteţi suporta uleiul de măsline, atunci puteţi folosi uleiul din nucile Macadamia, ulei de sâmburi de struguri obținut prin presare la rece, uleiul de floarea soarelui presat la rece sau alte uleiuri presate la rece, cu excepţia uleiului de rapiţă, de soia sau uleiuri procesate. Doresc totuşi să atrag atenţia că uleiul de măsline presat la rece („Extra Virgin”) este cel mai eficient.

  Suferi de o afecţiune a vezicii biliare sau nu mai ai deloc vezică biliară (ți-a fost operată)
  În cazul în care suferi de o afecţiune a vezicii biliare sau pur şi simplu aceasta ți-a fost îndepărtată printr-o operaţie este foarte posibil ca să fie necesară administrarea sucului de merișor sau a tincturii de plante Gold-Coin-Grass pe o perioadă de  2-3 săptămâni înainte de curățarea ficatului.

  Ca o recomandare generală, ar fi aceea de a lua un supliment de fiere. Zaferan este un supliment natural benefic pentru susținerea sănătății ficatului și a vezicii biliare (dă click pe link pentru a citi). Fără vezica biliară este foarte probabil că nu vei mai produce o suficientă cantitate de fiere pentru a putea digera complect alimentele. Discută această problemă cu medicul tău pentru a te sfătui care anume produs ar fi cel mai indicat pentru un caz sau altul.

  Pentru cei care nu au voie să bea suc de mere
  Există persoane care au probleme cu administrarea cantităţii de suc de mere necesare în vederea procedurii de curăţare. De regulă sunt cuprinse în această categorie persoanele care suferă de diabet, hiopglicemie, infecţii fungice (Candida), cancer sau ulcere la stomac.

  În toate aceste cazuri se poate folosi pudră pură de acid malic în loc de suc de mere. Evită capsulele de acid malic, în special dacă au în conținutul lor și alte ingrediente. Este important ca acidul malic să fie corect dizolvat și diluat înainte de a-l ingera. Ia aproximativ o lingură de acid malic dizolvat în 900 ml (sau 1 litru) de apă la temperatura camerei în timpul fiecăreia dintre cele șase zile de pregătire. Bea această soluție în cantități mici pe toată perioada zilei. Produsele alimentare care conțin pudră de acid malic (nu amestecată cu magneziu sau alte ingrediente) sunt ieftine și pot fi procurate de pe Internet sau din magazine cu alimente naturale sănătoase. Toate frabricile de vin îl folosesc pentru producerea vinului..

  Ca o alternativă, folosește suc acrișor de cireșe (acru). Conținutul său ridicat de acid malic arată că e de ajuns să bei doar 235 ml în fiecare zi, dar tot vei putea să-l diluezi cu aproximativ jumătate de litru de apă, dacă are un gust prea acru.

  Altfel, ia 120 gr. de suc de merișor neîndulcit amestecat cu 120 gr. de apă, de 4 ori pe zi timp de 6 zile. Poate fi combinat și cu suc de mere. Există beneficii suplimentare dacă sucul de merișor este folosit în fiecare zi timp de două sau trei săptămâni înainte de curățarea ficatului.

  O altă alternativă este iarba grasă. Folosește aceleași indicații date celor care nu tolerează sucul de mere. Poți încerca acidul malic sau sucul de merișor în timpul unei curățări și iarba grasă în timpul următoarei curățări, pentru a vedea care funcționează mai bine pentru tine.

  O a patra alternativă este oțetul din cidru de mere. Amestecă 1 sau 2 linguri într-un pahar de apă (250 ml) și bea 4 porții pe zi, timp de 6 zile. Totuși, dacă boala Candida este o problemă, fii atent că oțetul poate provoca o agravare a situației.

  Durerile de cap şi greaţa din ziua de după curăţarea propriu-zisă
  Dacă te doare capul sau ai greață, în zilele de după curățarea ficatului, se întâmplă de obicei deoarece instrucțiunile nu au fost urmate cu atenție. Totuși, în unele situații rare, calculii biliari pot continua să iasă din ficat și după finalizarea unei curățiri a ficatului. Unele toxine eliberate de aceste pietre pot intra în sistemul circulator și provoca disconfort.  În astfel de cazuri este recomandată folosirea unei jumătăţi de pahar de suc de mere, adică120 ml (sau una dintre opțiunile alternative) timp de 7 zile (sau atâta timp cât persistă senzaţia de graţă). Bea sucul de mere cu 30 de minute înaintea micului dejun.

  În plus, o curățare repetată a colonului poate fi necesară pentru a goli pietrele care ies mai trâziu. Metoda de curățare a țesutului (apa ionizată cu H-500), cum am menționat anterior, ajută, de asemenea, la îndepărtarea toxinelor. Dacă pui o bucățică mică de ghimbir proaspăt în apă, consumul acestei ape va opti mai repede greața. Și consumul a 2-3 cești de ceai de muşeţel pe zi ajută la calmarea tractului digestiv și a sistemului nervos. Mușețelul este și el un bun „spărgător de pietre” pentru pietrele calcificate.

  Senzaţie de greaţă pe parcursul curăţării
  Dacă ai urmat corect toate indicațiile date în procedura prezentată, dar încă te simți rău undeva în timpul curățirii propriu-zise a ficatului, te rog nu te alarma că ceva ar putea fi în neregulă. Deși se întâmplă rar, o persoană poate să vomite sau să aibă stări de greață în timpul nopții.

  Aceasta se întâmplă atunci când vezica biliară elimină bila și calculii biliari cu așa o forță încât bila împinge forțat uleiul înapoi în stomac. Când uleiul, combinat cu bilă, se întoarce în stomac, s-ar putea să te simți rău.  Într-un astfel de caz, poți să simți expulzarea pietrelor. Nu va fi o durere ascuțită, ci doar o contracție ușoară.

  În timpul uneia dintre cele 12 curățări pe care le-am făcut (este vorba despre autor – Dr. Andreas Moritz), am petrecut o noapte groaznică. Dar, în ciuda faptului că am vomat aproape tot amestecul de ulei, această curățare a avut același succes ca toate celelalte pe care le-am făcut. Până în momentul în care am vomat, uleiul își făcuse deja treaba. Adică a determinat eliminarea calculilor biliari. Dacă ți se întâmplă asta, amintește-ți că este doar o noapte de disconfort. Recuperarea după o operație convențională a vezicii biliare poate dura multe săptămâni sau luni. Operația poate duce, de asemenea, la dureri majore și la suferință în anii următori.

  Pentru a prevei greața, recomand ca prima dată să faci o iirigare a colonului, sau 2-3 clisme consecutive cu apă pentru a curăța întreg colonul și a doua oară să iei o pastilă de Acid Hidrocloric Betaină sau 2 linguri de suc de Aloe Vera, imediat ce greața apare sau chiar după ingerarea amestecului de ulei.

  Un colon curat face mai ușor ca vezica biliară și canalele biliare hepatice să se deschidă și ca bila și pietrele eliminate să treacă mai ușor prin tractul intestinal. Pastila de Acid Hidrocloric sau sucul de Aloe Vera înnchide sfincterul esofagului și prin aceasta împiedică întoarcerea amestecului de ulei. Aceasta oprește greața și împiedică vomatul.

  Notă: Dacă ai un corp mic și firav sau nu cîntărești mai mult decât un adolescent, poți să nu iei atât de mult ulei de măsline cât alții. Încearcă să reduci cantitatea de ulei d emsăline, suc de citrice și sare amară la două treimi sau la jumătate din cantitățile obișnuite. Vei descoperi că și cantitatea redusă din fiecare ingredient de curățare va fi totuși suficientă pentru a obține rezultatele dorite.

  Procedura de curăţare a ficatului nu a dat efectul dorit
  În unele cazuri, deși foarte rar, curățarea ficatului nu produce rezultatele pe care le aștepți. Iată două motive principale și remediile lor, pentru astfel de situații:

  1. S-ar putea ca o congestie severă din canalele biliare ale ficatului tău, datorată structurii extrem de dense a pietrelor, să fi împiedicat sucul de mere să le înmoaie suficient în timpul primei încercări de curățare. La unele persoane, poate dura până 2 sau 3 curățiri ale ficatului până ce pietrele încep să iasă.

  Chanca Piedra (Phyllanthus niruri) o plantă originară din America Latină, cunoscut și sub numele de „spărgătorul de piatră”, şi din păcate mai puţin cunoscută la noi, te poate ajuta să-ți pregătești ficatul și vezica biliară pentru o eliminare mai eficientă a pietrelor, în special dacă ai pietre calcifiate în vezica biliară. Ia 20 d epicături de extract de chanca piedra într-un pahar cu apă, de 3 ori în fiecare zi, pentru cel puțin 2 sau 3 săptămâni înainte de următoarea curățare. Din planta uscată se poate prepara ceai pe care îl poţi bea pe o durată relativ lungă de timp. Uleiul enteric de mentă, luat sub formă de capsule, este, de asemenea, foarte folositor în dizolvarea caluclilor biliari calcificați sau în reducerea mărimii lor. Totuși, s epoate să nu fie ușor să ăl găsiți în formă pură. Este de obicei amestecat cu alte ingrediente, care îi pot reduce eficacitatea. Consumul de 2 sau 3 cești de ceai de mușețel pe zi ajută, de asemenea, la dizolvarea pietrelor calcificate.

  O altă metodă folositoare pentru a ajuta la susținerea ficatului și a vezicii biliare în timpul curățirii și pentru a încuraja eliberarea pietrelor este să înbibi o bucată de prosop cu oțet de cidru de mere încălzit și să îl aplici ăe zona ficatului/vezicii biliare în timpul celor 20-30 de minute, când stai întins la orizontală. Unii oameni au descoperit, în schimb, beneficii mari în folosirea unei cutii călduțe cu ulei de ricin..

  Plantele gențiană chinezească (Gentiana cracifiles sau Gentiana macro phylla) şi urechea iepurelui (Bupleurum falcatum) ajută la eliminarea unei părți a congestiei și pot, așadar, să pregătească ficatul pentru o curățare mai reușită. Aceste plante se pot procura sub formă de tinctură, fiind deseori de găsit sub denumirea de Bitter chinezesc. Dozajul corect pentru această tinctură este de ½ de linguriţă (circa 5 ml) o dată pe zi pe stomacul gol (30 de minute înaintea micului dejun). Se recomandă folosirea tincturii timp de 3 săptămâni înainte de începerea fazei pregătitoare a unei proceduri de curăţare (deci înainte de a începe cu sucul de mere sau cu variantele propuse în locul acestuia).

  orice reacție neplăcută la curățare dispare de obicei după 3-6 zile. Aceste reacții neplăcute pot fi diminuate dacă sunt urmate de metoda de curățare a țesutului prin folosirea apei ionizate fierbinți și prin păstrarea colonului curat (prin folosirea programului Colo Vada Plus).

  O altă metodă ar fi aceea de a bea 3 linguri de suc de lămâie curat, fără zahăr, cu 15-30 de minute înaintea micului dejun, zilnic, timp de o săptămână. În acest fel vei stimula vezica biliară și o pregătește pentru o curățare și mai reușită a ficatului.

  2. Este posibil ca să nu fi urmat corect indicaţiile pentru procedura de curăţare. La unii oameni, curățarea ficatului nu funcționează deloc dacă nu a fost curățat mai întâi colonul (ideal ar fi cu Programul Colo Vada Plus). Acumularea reziduurilor și a gazelor reduce secreția potrivită de bilă și împiedică amestecul de ulei să s emiște ușor prin tractul gastro-intestial.  La oamenii care sunt constipați sever, vezica biliară abia se poate deschide în timpul curățării ficatului. Ideal ar fi să faci curățarea colonului chiar în ziua curățării propriu-zise a ficatului.

  Please follow and like us: