• Gluconat de Potasiu

  Date: 2014.03.13 | Category: Uncategorized | Tags: ,

  Produsul  „Potassium Gluconate” este necesar pentru mentinerea unui nivel optim de potasiu in organism. Regleaza presiunea osmotica, activitatea sistemului cardiovascular si nervos. Este recomandat adeptilor dietelor cu continut redus de calorii, ai exercitiilor fizice si varstnicilor.

  Potasiul reprezinta ionul intracelular de baza, in timp ce ionul intercelular de baza este sodiul. Potasiul si sodiul sunt responsabili in mentinerea presiunii osmotice in organism; nivelul prea ridicat sau scazut al acestora este periculos pentru viata.

  Actiunea componentelor active

  Rolul de baza al potasiului consta in mentinerea concentratiei si functiilor fiziologice ale magneziului – principalul microelement al inimii.

  Potasiul scade excitabilitatea si conductivitatea muschiului cardiac, iar reducerea nivelului de potasiu in sange duce la pericolul aparitiei de aritmii.

  Potasiul joaca un rol important in procesele de transmitere a impulsurilor nervoase catre muschi si in formarea de acetilcolina – mediator al impulsurilor nervoase. Reduce riscul de aparitie al sindromului de oboseala cronica, imbunatatind alimentatia creierului cu oxigen.

  Potasiul contribuie la deshidratare, ajutand la reducerea edemelor. Concurand cu ionul de sodiu in organism, potasiul are o functie antisclerotica, impiedicand ionii de sodiu sa se acumuleze pe peretii vaselor.

  In cazul unei alimentatii rationale, a consumului de alimente sanatoase, in organism ajunge o cantitate suficienta de sodiu si potasiu. Pentru un schimb normal de substante, in ratia alimentara trebuie mentinuta o proportie intre potasiu si sodiu de 1:2.

  In cazul insuficientei de potasiu, sodiul „absoarbe” in spatiul intercelular o cantitate excesiva de lichid, ducand la formarea de blocaje, edeme, scade aportul de substante nutritive in celule, incetineste eliminarea metabolitilor din celule. Numai consumul suficient de potasiu poate neutraliza actiunea daunatoare a excesului de sodiu in organism.

  Tinand cont de tendinta de a consuma in alimentatie o cantitate insemnata de sare de bucatarie, duce la cresterea necesarului de potasiu care trebuie suplimentat sub forma de produse ce contin potasiu sau prin aportul suplimentelor alimentare.

  Dereglarea concentratiei de potasiu la nivel celular se observa in afectiunile cronice ale rinichilor, sistemului cardio-vascular, tractului gastrointestinal (insotite in special de diaree si varsaturi), glandelor de secretie interna si in alte patologii. Deficitul de potasiu poate fi provocat si de stresul emotional si fizic, consumul de diuretice, care elimina potasiul din corp.

  Carenta de potasiu se manifesta, in primul rand, prin dereglari ale sistemului neuromuscular si cardiovascular (somnolenta, slabiciune, atonie musculara, aritmii, incetinirea ritmului cardiac).

  utilizare

  „Potassium Gluconate” este necesar pentru profilaxia:

  • dereglarii activitatii SNC;
  • afectiunilor cardiovasculare;
  • afectiunilor cronice ale rinichilor;
  • urmarilor stresului emotional sau fizic.

  Mod de administrare: ca supliment alimentar cate 1 tableta de 2 ori pe zi, dupa masa.

  Contraindicatii: dereglarea functiei excretoare a rinichilor, hiperpotasemia de diverse etiologii. Se va folosi cu precautie in caz de dereglare a conductibilitatii atrio-ventriculare si in bolile tractului gastrointestinal. In caz ca se iau preparate pe baza de cortizon sau aldosteron este necesara consultarea medicului. Siguranta si eficienta folosirii potasiului pentru copii nu au fost stabilite inca, cu exceptia unor indicatii speciale.

  Prezentare: 100 comprimate

  Compozitie: Gluconat de potasiu, excipienti.

  Pentru intrebari sau informatii suplimentare puteti contacta Distribuitorul Independent Coral Club:
  Florin Balint, telefonic la 0723.128.702 sau pe email la florinbalint@gmail.com.

   

  Please follow and like us: