• Silur-Eyebright

  Date: 2011.08.16 | Category: Ochi, Programe | Tags: ,,,

  silurSilurul medicinal (Euphrasia officinalis) – este una din plantele recunoscute si utilizate in medicina naturista din diferite tari, de multe secole. Denumirea populara este „iarba ochilor”, iar in traducere din limba engleza,  denumirea plantei inseamna „ochi limpezi”, din limba franceza „scapa de ochelari”, iar din limba greaca – „bucuria unei bune vederi”. Denumirea vorbeste de la sine despre directia actiunii acestei plante.

  A fost mentionata pentru prima data ca planta medicinala in anul 1305. Silurul era atat de cunoscut si eficient, incat ii erau dedicate poezii si poeme. In medicina tibetana, silurul este considerat de multa vreme un remediu bun impotriva conjunctivitelor. In Islanda, seva secretata de silur este utilizata in calitate de analgezic in diverse afectiuni ale ochilor.

  Actiunea componentelor active

  In compozitia silurului medicinal se regaseste un complex de substante active (glicozide, flavonoide, iridoide, antociane, cumarine, vitamina C, caroten, tanine, saponine, uleiuri eterice si grase, microelemente: cupru, mangan, zinc, bor, argint, magneziu, molibden, fier, crom, nichel), care actioneaza  biochimic asupra cauzelor modificarilor inflamatorii si degenerative la nivelul retinei ochiului si al corpului sticlos.

  Actiunea biologica a silurului: antiinflamatoare, antialergica, astringenta (in special pentru mucoasa pleoapelor si conjunctiva), scade tensiunea intraoculara, imbunatateste functia vederii etc.

  Iarba de silur este larg utilizata in oftalmologie pentru ameliorarea senzatiei de usturime si lacrimare a ochilor, pentru cresterea acuitatii vizuale, profilaxia afectiunilor oculare de diversa provenienta, in procese degenerativ-distrofice ale membranei oculare. Chiar si in traumele ochilor, atunci cand exista riscul  de afectare a corneei, silurul poate reduce durerea si inflamatia.

  Are actiune favorabila in stari de oboseala ale ochilor, determinate de iluminatul artificial, in efort intens asupra ochilor, in hipersensibilitate la lumina solara.

  Mai mult de atat, silurul are efect hipotensiv, sedativ, spasmolitic, imbunatateste circulatia cerebrala. Silurul este un remediu natural verificat impotriva tusei, insotite de expectoratie abundenta, manifestarilor catarale si durerilor in regiunea sinusurilor frontale. Actiunea sa reduce senzatia de nas „infundat” si calmeaza inflamarea mucoaselor. Se utilizeaza, de asemenea, ca adjuvant in tratamentul gastritelor cu aciditate crescuta si enterocolitor.

  Utilizare

  Produsul „Eyebright” este benefic pentru:

  • oboseala ochilor;
  • conjunctivite, blefarite;
  • opacitate si pete pe cornee;
  • cataracta si glaucom;
  • afectiuni respiratorii.

  Prezentare 100 comprimate

  Compozitie: Frunze de silur, excipienti.

  Mod de administrare: 2 tablete de 2 ori /zi, in timpul mesei.

  Pentru intrebari sau informatii suplimentare puteti contacta Distribuitorul Independent Coral Club:
  Florin Balint, telefonic la 0723.128.702 sau pe email la florinbalint@gmail.com.

   

  Please follow and like us: