• Ulei cosmetic de arbore de ceai

    Date: 2014.03.04 | Category: Suplimente Nutritionale | Tags: ,,,

    Uleiul de arbore de ceai nu se obtine din frunzele de ceai, ci din frunzulitele arbustilor Melaleuca. Arealul de crestere a acestora se afla in Malaysia si Asia de Sud-Est. Solutia pe baza de ulei este foarte concentrata, prin urmare este destinata doar pentru uz extern. Cu toate ca uleiul este destinat doar administrarii externe, este necesar sa respectam masuri de precautie, in special in cazul pielii sensibile.

    Studii asupra proprietatilor uleiului de arbore de ceai s-au realizat la inceputul secolului al XX-lea, secolul stiintei moderne. Prin cercetarile efectuate s-a stabilit ca din punct de vedere al activitatii antiseptice, uleiul este de 100 de ori mai puternic decat acidul carbolic, fiind totodata inofensiv pentru om. In anul 1937 s-a descoperit o alta calitate fantastica a acestui ulei, respectiv capacitatea sa de sinergie: in prezenta sangelui si altor substante organice, proprietatile sale antiseptice cresc cu 10-20%.

    In prezent uleiul de arbore de ceai este utilizat ca remediu antiseptic cu spectru larg de actiune. Conform cercetatorilor americani care au studiat planta: „acest antiseptic, care poseda proprietati antibacteriene, antimicotice si antiinflamatoare, poate invinge practic orice boala – incepand cu tricofitia din crestetul capului si pana la micozele unghiilor de la picioare”. Compozitia acestui ulei reprezinta o combinatie natural echilibrata de 50 de componente active (mono-terpene, di-terpene, cineol, viridifloren, B-terpinol, L-terpinol), care asigura actiune curativa asupra pielii.

    Uleiul de arbore de ceai este eficient in afectiunile acute si cronice ale pielii. Exercita actiune de regenerare, elimina iritatia, edemul, pruritul, roseata, eruptiile purulente. In cosmetica se utilizeaza pentru ingrijirea zilnica a tenului gras, precum si in caz de matreata, caderea parului, negi. Capacitate de patrundere in piele a uleiului de arbore de ceai ii permite sa actioneze in acelasi timp la nivelul pielii (la suprafata), inter-dermal (in profunzimea pielii) si la nivel molecularo-celular (in interiorul fiecarei celule vii).

    Uleiul este de neinlocuit in afectiuni ale pielii: psoriazis, dermatita alergica, eczeme, impetigo, pediculoza, intepaturi de insecte, Este foarte interesant faptul ca uleiul de arbore de ceai actioneaza doar asupra suprafetelor pielii cu modificari patologice, imbunatatind cresterea si innoirea celulelor. Chiar si in cazul afectarii pielii de catre paraziti (paduchi, scabie), utilizarea acestui ulei asigura un efect benefic pe timp indelungat.

    Actiunea uleiului de arbore de ceai asupra portiunilor afectate ale pielii determina succesul utilizarii acestuia in diverse traume ale muschilor, articulatiilor, in intinderi, taieturi, contuzii, arsuri. Elimina foarte bine durerea, dezinfecteaza locul leziunii si contribuie la cicatrizarea ranilor, in special a celor purulente. Mai mult decat atat, inhiband actiunea diverselor microorganisme, bacterii, fungi, uleiul de arbore de ceai manifesta proprietati bactericide si antimicotice.

    Si bineinteles, o baie calda cu cateva picaturi de ulei de arbore de ceai exercita excelenta actiune relaxanta, creste tonusul si imunitatea.

    Prezentare: 30 ml concentrat.

    Pentru intrebari sau informatii suplimentare puteti contacta Distribuitorul Independent Coral Club:
    Florin Balint, telefonic la 0723.128.702 sau pe email la florinbalint@gmail.com.

     

    Please follow and like us: