• Usturoi (Garlic)

  Date: 2011.08.23 | Category: Deparazitare, Suplimente Nutritionale | Tags: ,

  usturoiUsturoiul, planta pretioasa, cunoscuta si consumata in alimentatie de secole, constituie unul dintre exemplele clasice ale alimentelor care au si actiune terapeutica. Calitatile sale curative au fost descrise de Dioscorid inca din secolul I inaintea erei noastre.

  Marele avantaj al usturoiului il reprezinta cantitatea semnificativa de uleiuri eterice, carora li se datoreaza proprietatile sale antibacteriene puternice.

  Usturoiul se utilizeaza din trecut pentru profilaxia afectiunilor gastrointestinale, hipertoniei, aterosclerozei, gripei, atoniei stomacului si intestinului, meteorismului, pentru inhibarea proceselor de putrefactie si fermentatie in intestin, in afectiuni bronhopulmonare.

  Actiunea componentelor active

  Capatana si frunzele de usturoi  contin glicozidul aliina, carbohidrati, fotosterine, uleiuri eterice si grase, inulina, vitaminele C, B, D, PP, acizi organici, minerale: seleniu, potasiu, calciu, magneziu, cupru, fier, mangan si zinc, precum si cobalt, crom, molibden, brom si litiu. Usturoiul este unul dintre cele mai populare remedii pentru profilaxia racelilor. Stimuleaza sistemul imunitar, crescand productia de anticorpi si fagocitoza. Fitoncidele accentueaza actiunea distrugatoare a usturoiului asupra bacteriilor patogene.

  Glicozida alliina este o substanta speciala regasita in usturoi, sursa mirosului sau specific. Datorita aliinei si alicinei – fractiilor volatile ale usturoiului – aceasta planta poseda o puternica actiune antimicrobiana, antimicotica si antihelmintica. Glicozidele, enumerate mai sus, inhiba diverse tipuri de microbi, bacterii, fungi si paraziti, impiedica procesele de fermentatie si putrefactie in intestin fara a dezechilibra flora naturala a organismului, exercita efect coleretic. Ele capabile sa inhibe multiplicarea Helicobakter pylori, de aceea usturoiul este utilizat in ulcer gastric si duodenal, fiind benefic in colite, gastrite, invazii helmintice, atonie intestinala.

  Usturoiul normalizeaza nivelul de colesterol in sange, reducandu-l cu 9% si crescand continutul de lipoproteine cu densitate inalta. Impiedica degenerarea trombocitelor, regleaza tonusul vascular, scade tensiunea arteriala. Este un excelent remediu pentru profilaxia aterosclerozei, hipertoniei, stenocardiei.

  Usturoiul protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi. Contine o suficienta cantitate de seleniu care, legand radicali liberi, reduce oxidarea celulelor, regleaza permeabilitatea membranelor celulare, neutralizeaza actiunea toxica  a radionuclidelor si metalelor grele, fiind  recomandat persoanelor care lucreaza cu radiatii ionizante sau care locuiesc in zone nefavorabile ecologic.

  utilizare

  Suplimentul alimentar „Garlic” intareste excelent imunitatea si poseda urmatoarele proprietati benefice:

  • previne afectiunile respiratorii;
  • normalizeaza nivelul de colesterol;
  • exercita actiune favorabila in afectiuni ale tractului gastrointestinal;
  • este un puternic antioxidant;
  • poseda actiune antihelmintica.

  Prezentare: 90 capsule

  Compozitie:

  Ulei de usturoi, ulei de soia, excipienti.

  Mod de administrare: 1-3 capsule/zi, in timpul mesei.

  Contraindicatii : nu exista

  Pentru intrebari sau informatii suplimentare puteti contacta Distribuitorul Independent Coral Club:
  Florin Balint, telefonic la 0723.128.702 sau pe email la florinbalint@gmail.com.

   

  Please follow and like us: