• ZAFERAN – pentru sanatatea ficatului si a bilei

  Date: 2013.01.22 | Category: Suplimente Nutritionale | Tags: ,,,,

  Zaferan” este un produs benefic pentru sustinerea sanatatii ficatului si a vezicii biliare. Curcumina care se gaseste in compozitia radacinii intensifica activitatea contractila a bilei, contribuie la formarea acizilor grasi in celulele ficatului si evacuarea bilei, reduce nivelul colesterolului rau (lipoproteinelor cu densitate joasa) in sange.

  Curcuma este o planta inrudita cu ghimbirul. Locuitorii Indiei, Chinei, Ceylonului si insulei Java o numesc “ghimbirul galben”. Dintre toate tipurile de curcuma, cea mai pretuita este Curcuma longa sau turmericul, al carui radacina aromata se regaseste in compozitia diverselor condimente. Pentru majoritatea curcuma este cunoscuta, in primul rand, ca un condiment cu aroma fina, asemanatoare cu cea a ghimbirului si gust iute-amarui. Culoarea si aroma ii sunt conferite plantei de curcuminoide – cele mai importante substante biologic active din compozitia curcumei, inclusiv curcumina, precum si uleiurile eterice.

  Datorita acestor substante, curcuma este considerata in prezent si planta medicinala, cu actiune preponderenta de stimulare a secretiei bilei si de imbunatatire a functiei vezicii biliare si ficatului. Curcuminoidele exercita actiune benefica asupra musculaturii netede a vezicii biliare, sporind tonusul acesteia.

  Contribuie la contactarea si evacuarea bilei in duoden. Totodata, sporesc sinteza de acizi biliari la nivelul celulelor ficatului si odata cu acestia si cantitatea de bila secretata, accelereaza procesul de evacuare al bilei prin caile biliare intrahepatice, prevenind astfel ingrosarea si retentia bilei.

  Imbunatatirea functiilor colagoge de catre curcuminoide este legata in mod direct de actiune de reglare a nivelului de colesterol. Datorita actiunii stimulatoare asupra acizilor biliari si a fosfolipidelor, curcumina accelereaza scindarea colesterolului cu densitate joasa si a trigliceridelor in bila, reducand astfel incidenta formarii in ficat, si mai ales in vezica biliara a unor “cheaguri” de colesterol, care se pot transforma ulterior in pietre de colesterol.

  Este important sa mentionam faptul ca, curcuminoidele exercita un puternic efect antioxidant. Ele protejeaza celulele hepatice impotriva degradarii oxidative, previn oxidarea acizilor biliari, a produsilor reziduali ai schimbului de colesterol si contribuie la eliminarea acestora. Totodata, curcumina reduce sinteza de prostaglandine si leucotrieni, mediatorii de baza ai inflamatiei vezicii biliare.

  Substantele biologic active din compozitia curcumei participa la productia unor enzime speciale (de exemplu, glutation peroxidaza), care protejeaza ficatul impotriva actiunii toxinelor si xenobioticelor (pesticide, produse de curatenie casnica, medicamente). Curcuma nu doar curata si imbunatateste circulatia sanguina, ci stimuleaza si formarea de eritrocite. Aceasta planta regleaza schimbul de substante, corectand atat excesul, cat si insuficienta proceselor metabolice si contribuie la procesul de asimilare al proteinelor.

  ZAFERAN exercita actiune benefica asupra functiei vezicii biliare si a ficatului:

  • normalizeaza procesul de evacuare a bilei si sinteza de acizi biliari;
  • reduce procesele inflamatorii si de intoxicare la nivelul ficatului;
  • normalizeaza schimbul de substante;
  • exercita actiune antioxidanta.

  Forma de prezentare: 60 capsule.

  Pentru intrebari sau informatii suplimentare puteti contacta Distribuitorul Independent Coral Club:
  Florin Balint, telefonic la 0723.128.702 sau pe email la florinbalint@gmail.com.

   

  Please follow and like us: